Hőszigetelés - homlokzatra, lábazatra, födémre

A házak hőszigetelése nem csupán luxus vagy kényelemkérdés – ez az egyik legfontosabb tényezője az energiahatékonyságnak és környezetünk védelmének. A megfelelő hőszigetelés nemcsak az otthonunk komfortját növeli, hanem hosszú távon pénzt takarít meg és hozzájárul a fenntarthatósághoz is.

Leggyakrabban alkalmazott tipusa a homlokzati hőszigetelés, azonban ez önmagában kevés! Egy ház szintjén rendszerben gondolkodva érdemes belevágni az utólagos szigetelésbe, mely magában foglalja a lábazat és a födém/tetőtér megfelelő szigetelését is.

Az energiafogyasztás és az energiaköltségek csökkentése szempontjából az otthonok hőszigetelése kulcsfontosságú. Az alaposan szigetelt házak megtartják a meleget a télen és hűvöseket a nyáron, így csökkentik a fűtési és hűtési szükségleteket. Ez nemcsak a lakók pénztárcáját kíméli, hanem csökkenti a környezetünkre gyakorolt ​​negatív hatásokat is.

BAUPONT - partner az építőiparban! Hőszigetelés

A megfelelően és rendszerben kialakított hőszigetelés azon túl, hogy kiváló komfortérzetet nyújt, hozzájárul a rezsiszámlák minimalizálásához is. Fontos ugyanakkor, hogy a megfelelő célra a megfelelő anyagot használjuk, így garantálható a hosszútávú műszaki és dekorációs élettartam is. A lábazatokra/vizzel folyamatosan érintkező felületekre a zártcellás, nedvességet fel NEM szívó XPS táblákat válasszuk, míg a homlokzatra EPS vagy KŐZETGYAPOT táblákból készíthetünk szigetelést. Elérhetőek még továbbá a födémek és tetőterek ferde síkjainak szigetelésére alkalmazható KŐZETGYAPOT és ÜVEGGYAPOT hőszigetelő termékek is.

A hőszigetelés további kiegészítő eleme továbbá a felületek megfelelő módon lezáró és esztétikai funkciókat is ellátó nemesvakolat, vagy színvakolat. A BAUPONT helyszíni vakolatkeveréssel is áll rendelkezésükre, melynek keretében a MAPEI termékek gyári technológiás színkeverését végezzük!

Homlokzatra leggyakrabban az akril (Acrycolor Tonachino)-, vagy szilikon (Silancolor Tonachino) gyantás bevonatok mellett a lábazati felhasználásra alkalmas, szálerősített Elastocolor Tonachino Plus-t tudjuk színre keverni.

Amennyiben segítségre van szüksége kérjük vegye fel velünk a KAPCSOLATOT!